viernes, 26 de abril de 2013

POBLES DE LA MAR: OPINION


Las propuestas y sugerencias de UNITS PEL CABANYAL son irreprochables en todos los sentidos además de estar cargadas de razón, sin embargo, tengo la impresión de que, dado que "las ostras no se abren con persuasión", quizá más efectivo - por molesto para la ostra - optar por iniciativas más radicales a la vez que legales, como es el solicitar, a quien corresponda, para el Cabanyal-Canyamelar el status de entidad local menor.

 Como ello no provocará más que una conmiserativa sonrisa en "quien corresponda", después se puede ir más allá y solicitar directamente la segregación de dichos barrios de la ciudad de Valencia, incorporados a la brava en 1897. Hay 60 años de autonomía municipal de Poble Nou de la Mar y eso tiene su peso.

Unos y otros podemos pensar que la consecución de la segregación e independencia es algo quimérico, imposible, bien, pues “seamos realistas, pidamos lo imposible”.

Hay ejemplos de casos más o menos similares: el barrio de Igeldo con respecto a San Sebastián (http://www.diariovasco.com/20080416/local/san-sebastian/diputacion-retomara-expediente-segregacion-200804161240.html) y, el más surrealista (y ¿por qué no...?) de Sarrià en Barcelona (http://www.20minutos.es/noticia/1616184/0/barcelona/sarria/independencia/).

Tenemos un caso más cercano que, tanto las "ostras" como los persuasores, conocen bien: Benimàmet 
(http://www.levante-emv.com/valencia/2012/11/14/benimamet-suena-independencia/951995.html)

Desgraciadamente, solo lo raro o truculento recibe algo de atención de los medios. Claro que a las palabras hay que añadir hechos legales y pacíficos.

¡Salud y suerte!
José Aledón

jueves, 25 de abril de 2013

ACTUALIDAD POBLES DE LA MAR

COMUNICADO DE UNITS PEL CABANYAL

UNITS PEL CABANYAL MUESTRA SU SOLIDARIDAD CON EL EMPRESARIO DEL CABANYAL AL QUE EL AYUNTAMIENTO HA NEGADO UNA LICENCIA DE ACTIVIDAD Y DESAPRUEBA LA ACTITUD MUNICIPAL

A raíz del conocimiento que hemos tenido las distintas organizaciones que conformamos UNITS PEL CABANYAL, sobre la suspensión cautelar que ha decidido aplicar el Ayuntamiento de Valencia, a la concesión de una licencia de cambio de uso, de garaje a local comercial, solicitada por la empresa Valencia Trucks Port S.L., para poder desarrollar su actividad en la planta baja del edificio situado en la calle José Benlliure, nº 166, queremos manifestar lo siguiente:

- El pasado día 18 mantuvimos una reunión en las oficinas del Mercado del Cabanyal, de las cinco organizaciones que conformamos UNITS PEL CABANYAL, a la que invitamos a D. Santiago Fe-Castell Benedito, Gerente de la empresa Valencia Trucks Port S.L., con el objetivo de conocer de primera mano los pormenores de la licencia solicitada por su empresa y el sentido de la resolución municipal.

- Tal como queda claro en la resolución municipal que adjuntamos, la licencia solicitada reúne todos los requisitos para ser concedida y así había sido informada favorablemente por los Técnicos del Servicio de Licencias Urbanísticas.

- La información que en todo momento se nos ha facilitado desde el Ayuntamiento de Valencia es que no se había aplicado la suspensión cautelar a ninguna licencia de actividades solicitada desde la aplicación de la Circular de Secretaria General 1/2010. Así consta además en la respuesta por escrito del equipo de gobierno, a una pregunta reciente, realizada por el Grupo Socialista Municipal.

- En el documento que dio origen a la constitución de UNITS PEL CABANYAL, en los puntos 3 y 4, queda muy clara nuestra posición respecto a la necesidad de apoyar la actividad económica en nuestro barrio y especialmente aquellas iniciativas de implantación de nuevas actividades que ayuden a la necesaria regeneración del Cabanyal-Canyamelar. Para ello resulta imprescindible el levantamiento de la suspensión cautelar de la concesión de licencias de obras y actividades que de forma un tanto arbitraria viene aplicando el ayuntamiento desde que se aprobó la circular 1/2010, de la Secretaría del Área de Urbanismo, Vivienda y Calidad Urbana del Ayuntamiento de Valencia.

- Desde UNITS PEL CABANYAL, queremos mostrar nuestra solidaridad y apoyo a la empresa Valencia Trucks Port S.L., que dirige D. Santiago Fe-Castell Benedito, al tiempo que mostramos nuestro desconcierto y descontento, por lo que supone esta actitud del gobierno municipal, que según llega a manifestar el Gerente en el recurso que ha desestimado el ayuntamiento, puede acabar teniendo como consecuencia la supervivencia de su empresa, que ha apostado por implantar su actividad en nuestro barrio.

- El pasado 25 de febrero solicitamos por registro de entrada al Sr. Alfonso Grau, la convocatoria de una reunión de seguimiento del denominado PLAN + CABANYAL, al objeto de tratar cuestiones como esta y algunas otras que quedaron pendientes en la última reunión que mantuvimos con representantes del equipo de gobierno del ayuntamiento, el pasado 29 de noviembre. Una reunión, de la que a día de hoy no tenemos fecha para su realización, aunque si su compromiso de que se realizará cuando su agenda lo permita.

CABANYAL-CANYAMELAR, 22 de abril de 2013

Asociación de Comerciantes, Industriales y Profesionales del Marítimo (ACIPMAR)

Plataforma Salvem El Cabanyal.

Asociación de vecinos “SI VOLEM”.

Asociación de Vecinos i Vecinas Cabanyal-Canyamelar.

Asociación de Vendedores del Mercado del Cabanyal
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UNITS PEL CABANYAL MOSTRA LA SEUA SOLIDARITAT AMB L'EMPRESARI DEL CABANYAL A QUÈ L'AJUNTAMENT HA NEGAT UNA LLICÈNCIA D'ACTIVITAT I DESAPROVA L'ACTITUD MUNICIPAL

Arran del coneixement que hem tingut les distintes organitzacions que conformem UNITS PEL CABANYAL, sobre la suspensió cautelar que ha decidit aplicar l'Ajuntament de València, a la concessió d'una llicència de canvi d'ús, de garatge a local comercial, sol·licitada per l'empresa València Trucks Port S.L., per a poder desenrotllar la seua activitat a la planta baixa de l'edifici situat al carrer José Benlliure, núm. 166, volem manifestar el següent:

- El passat dia 18 vam mantenir una reunió a les oficines del Mercat del Cabanyal, de les cinc organitzacions que conformem UNITS PEL CABANYAL, a la que vam invitar a D. Santiago Fe-Castell Benedito, Gerent de l'empresa València Trucks Port S.L., amb l'objectiu de conèixer de primera mà els detalls de la llicència sol·licitada per la seua empresa i el sentit de la resolució municipal.

- Tal com queda clar en la resolució municipal que adjuntem, la llicència sol·licitada reuneix tots els requisits per a ser concedida i així havia sigut informada favorablement pels Tècnics del Servei de llicències Urbanístiques.

- La informació que en tot moment se'ns ha facilitat des de l'Ajuntament de València és que no s'havia aplicat la suspensió cautelar a cap llicència d'activitats sol·licitada des de l'aplicació de la Circular de secretària general 1/2010. Així consta a més en la resposta per escrit de l'equip de govern, a una pregunta recent, realitzada pel Grup Socialista Municipal.

- En el document que va donar origen a la constitució d'UNITS PEL CABANYAL, en els punts 3 i 4, queda molt clara la nostra posició respecte a la necessitat de recolzar l'activitat econòmica en el nostre barri i especialment aquelles iniciatives d'implantació de noves activitats que ajuden a la necessària regeneració del Cabanyal-Canyamelar. Per a això resulta imprescindible l'alçament de la suspensió cautelar de la concessió de llicències d'obres i activitats que de forma un tant arbitrària aplica l'ajuntament des que es va aprovar la circular 1/2010, de la Secretaria de l'Àrea d'Urbanisme, Habitatge i Qualitat Urbana de l'Ajuntament de València.

- Des d'UNITS PEL CABANYAL, volem mostrar la nostra solidaritat i suport a l'empresa València Trucks Port S.L., que dirigeix D. Santiago Fe-Castell Benedito, alhora que mostrem el nostre desconcert i descontent, pel que suposa aquesta actitud del govern municipal, que segons arriba a manifestar el Gerent en el recurs que ha desestimat l'ajuntament, pot acabar tenint com a conseqüència la supervivència de la seua empresa, que ha apostat per implantar la seua activitat en el nostre barri.

- El passat 25 de febrer vam sol·licitar per registre d'entrada al Sr. Alfonso Grau, la convocatòria d'una reunió de seguiment del denominat PLA + CABANYAL, a fi de tractar qüestions com aquesta i algunes altres que van quedar pendents en l'última reunió que vam mantenir amb representants de l'equip de govern de l'ajuntament, el passat 29 de novembre. Una reunió, de la que a hores d'ara no tenim data per a la seua realització, encara que si el seu compromís que es realitzarà quan la seua agenda ho permeta.

CABANYAL-CANYAMELAR, 22 d´abril de 2013

Associació de Comerciants, Industrials i Professionals del Marítim (ACIPMAR)

Plataforma Salvem El Cabanyal.

Associació de veïns "SI VOLEM".

Associació de Veïns i Veïnes Cabanyal-Canyamelar.

Associació de Venedors del Mercat del Cabanyal


Regenerar, Revitalitzar, Rehabilitar, Recuperar

El Cabanyal-Canyamelar

Junts podem, i ho volem ja.

martes, 23 de abril de 2013

CULTURA

Imágenes integradas 2

PLATAFORMA SALVEM EL CABANYAL-CANYAMELAR-CAP DE FRANÇA.

Volem convidar-vos a tots i a totes este cap de setmana a vindre al Cabanyal. Celebrarem el Tercer Festival "Cabanyal Íntim" 2013, una aventura teatral pionera en la ciutat de València, nascuda en 2011, i impulsada per Francachela Teatre en col·laboració amb la Plataforma Salvem el Cabanyal. El Festival traça un itinerari escènic de divendres a la nit a diumenge, una sèrie de micro-espectacles els dies 26, 27 i 28 d'abril. Enguany, la temàtica del festival serà "La celebració de la vida", 11 espectacles inèdits d'uns vint minuts, que es repetiran 6 vegades diàries, en sessions de matí i vesprada.

Francachela Teatre i Salvem el Cabanyal han organitzat este esdeveniment per a transmetre un missatge en positiu. Sota esta premissa, giraran tots els espectacles de la programació d'enguany. Centrat en el teatre íntim, pròxim i experimental, el Festival Cabanyal Íntim desplega esta primavera les seues veles amb una atractiva programació per a tots els públics. L'objectiu de "Cabanyal Intim" és convertir cases amenaçades de demolició i altres cases afectades, en escenari d'obres de teatre innovadores. Enguany cases ubicades per tot el barri, des del carrer de Sant Pere, Pescadors, Reina, Escalante i Progres, als carrers de Neptú, Drassanes i Francesc Baldomá.

Cabanyal Intim té com a objectiu continuar treballant en i pel barri, en eixa complicitat que es crea entre l’Art escènic, la Cultura i la Societat Civil, en un context tan injustament castigat per la política municipal, com és el barri Històric i Protegit del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França, que 15 anys després del PEPRI de l’Ajuntament, continua lluitant per estar sencer i viu.

Disculpe el senyor. L'esperança, és la peça teatral amb què la Cia. Pedro Lozano i Eva Zapico descendirà als inferns gèlids de la cobdícia i la corrupció amb un espectacle teatral bilingüe en valencià i castellà carregat de bons desitjos. I en el terreny del clown, la Companyia Aérea Teatro celebra el fet d’estar vius amb un espectacle, 5 portes, que recrea un centre de donació de sang en què tindrà lloc un joc de confessions íntimes protagonitzat per uns infermers i donants molt particulars.

La dansa entrarà en les cases del Cabanyal amb el moviment de Sola, un treball d'investigació d'Abel Martí Belda basat en el llenguatge de signes i la ceguesa. Per la seua banda, la Cia. Projecte Tito Yaya celebrarà Con vistas al mar la bellesa del paisatge marítim despertant la misteriosa màgia que amaga el cos. I la dansa i l'acció teatral es fusionen en la Caseta indestructible, en la que Clara Crespo i Alex Cantó proposen als espectadors construir una experiència col·lectiva dins d'un espai íntim que representa un cant a la vida.

En el seu afany per dinamitzar i donar a conèixer el patrimoni històric del Cabanyal a través de la peculiar arquitectura de les seues cases, el Festival presenta enguany Un Àncora al cor. Proposta amb què la Cia. Tabula Rasa acostarà al públic els temps en què la platja de les Arenes no estava feta de formigó i restaurants, sinó d'humils cases familiars que vivien de i amb la mar, i en una de les quals tindrà lloc este espectacle.

També en esta tercera edició, el Festival oferirà un recorregut social i gastronòmic pel Bloc Portuari (Jarabo), edifici d’habitatges socials construït en el Cabanyal a finals dels anys cinquanta, a través de la proposta Quien teme al bloque feroz? Una iniciativa social i arquitectònica per a donar visibilitat a este històric edifici i conèixer les seues relacions veïnals entre persones de distintes cultures i llengües, dissenyada pels col·lectius Estal·Klouman Arquitectes, Cuina Furtiva i Encajes Urbanos. Conduïda pel propi veïnat, amb visita a l'edifici, menjar i sobretaula musical (flamenc) .
La necessitat de somiar i el poder de la creativitat front a l'adversitat centren el treball titulat Qué queda de mi cuando no queda nada?, de la Cia. Taninna Produccions. Un espectacle presentat a Russafa Escènica 2012 i que el Festival recupera ara amb una adaptació i revisió del text creat per al Cabanyal Íntim en el que les persones dependents i l'esclerosi múltiple caminen junts de la mà fent front a les barreres i els obstacles.

Mereix una menció especial també la proposta escènica gastronòmica musical Paladar L'Havana. En ella, amb un tractament naturalista, la Cia. Montalvo Producciones invita els espectadors a realitzar un viatge pel cor de L'Havana Vella, recreada en una de les cases del barri, amerar-se del seu folklore i degustar els seus plats culinaris al ritme de la música en directe del so cubà.

Íntims infantils

Dues són les propostes que el Festival ofereix enguany específicament per al públic familiar i infantil. Kika i Planta és la peça amb què la Cia. La poligonera polivalent utilitza la tècnica del stop motion per a presentar una obra sobre la naturalesa i el poder de les coses xicotetes en la vida. I en Vila Quitapenas, la Cia. La Lola Boreal arribarà al Cabanyal Íntim amb un espectacle que combina dansa, audiovisuals, pintura i que permetrà als xiquets de 6 a 11 anys triar la seua pròpia aventura teatral.

Junt amb la programació "oficial" del Festival, Cabanyal Íntim s'amplia amb una sèrie d'activitats paral·leles, diürnes i gratuïtes, trobades amb els artistes, i amb els Íntims a la nit, propostes multidisciplinàries que tindran lloc sota la lluna de València.

Els veïns pensem que és necessari seguir endavant en els temps de crisi, lluitar contra l'adversitat i continuar posant en valor este barri protegit, amb una història i cultura singular, que a pesar de l'implacable càstig municipal, per la seua injusta voluntat política i falta de diàleg, el barri segueix amb l'esperit i voluntat d'estar més viu que mai. Pensem, que a pesar dels temps durs en què vivim, hem de seguir actius, creatius dia a dia i posar el talent al servei de la resistència.

PER UNA REHABILITACIÓ SENSE DESTRUCCIÓ I AMB PARTICIPACIÓ CIUTADANA!

Les entrades es poden comprar de manera anticipada del 19 al 25 d'Abril en l'Escorxador del Cabanyal (carrer de Sant Pere 27) , tots els dies de 18 a 19 hores.

Més informació: http://cabanyalintim.blogspot.com.es/ (652 368 897)